”Nästan alla svansar har en katt…”

Publicerat: 2011-01-14 07:00

”… detta är en lärdom Picasso!” säger jag i ett vuxet försök att förklara livets mysterier för en ung katt. Picasso kontrar genast med att favoritleksaken bara är en svans. ”Titta själv!” säger han och kommer ut under tv:n med den i munnen. ”En svans utan katt.” säger han triumferande. Han börjar bli vuxen den lille och har börjat argumentera lite. Obestämd

Jo, ok säger jag och tar sats igen, ”i och för sig sant. Men de allra flesta svansarna slutar ändå i en katt… med klor.” Lägger jag till för att få lite tyngd i mina ord. Picasso ser skeptisk ut. Så jag ger exempel. Titta på Pixie t ex säger jag och påminner honom. 

”Mmmm… men den här då matte minns du den?”

”Vilken av dem?”, säger jag listigt. ”Din eller den långa?” ”Den fulaste förståss” säger Picasso lite förnärmat ”Den har ingen katt i andra änden.” säger han bestämt. ”Den lilla snygga svansen har ju mig!” tillägger han stolt.

”Blev vi nått förståndigare nu då?” frågar jag tveksamt. Känner ändå att jag spårat ur någonstans under samtalets gång. Jag försöker komma på spår igen. ”Kan vi försöka att inte hoppa på flera svansar som har katter i andra änden? Katterna tar ju nästan illa upp.”

Men det visar sig att jag talar med en svans. Katten i andra änden har tappat intresset och är redan på väg mot nästa spännande svansjakt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.