Chippad och klar

Publicerat: 2011-01-13 07:00

Äntligen har jag kommit mig för att chippa Pixie och Pollux. När jag köpte dem från katthemmet, så köpte jag Pixie först och då hade de inte ens börjat med öronmärkning. (Jag vet inte hur bra det funkar på svarta katter heller i och för sig).

När jag köpte Pollux hade de börjat öronmärka på katthemmet. Pollux är därför öronmärkt och när jag köpte Picasso så hade han chip. Idag var det därför chippnings- och vaccineringsdag för Pixie och Pollux så igår satte vi oss i bilen och körde dit.

Pollux råmade hela vägen dit och Pixie lade in några viskningspip någon gång ibland för att väldigt försiktigt lägga in sin protest också. Ibland ber hon nästan om ursäkt att hon finns till Pixie, hon är så diskret i sin framtoning. Det här var ett sånt tillfälle.

Jag brukar börja med Pixie för hon är lugnast. Det är så mycket lukter hos veterinären som jag brukar försöka ta in när jag kommer dit och när jag gör det förstår jag bättre hur katterna måste känna som känner så mycket mer lukter än jag. De lämnar ju hela ”brev” till varandra genom lukterna och jag antar att många är rädda. Det skulle förklara Pixies hukande sätt och svettiga tassar när jag tog upp henne på bordet.

Vaccinerad

Chippad

Klar!

Mattes stolthet!

Sen var det Pollux tur

Vaccinerad

Chippad (”stick med den där i mig lite mer och jag attackerar”, såg det ut som han tänkte, men han höll sig lugn).

Klar!

Älsklingarna är tillbaka i burarna och hemresan kan jag meddela blev knäpptyst.

Tror båda sover för det är helt tyst i huset.

Sååå skönt att detta är gjort utan skadade veterinärer och djurskötare. De skötte sig exemplariskt båda två! Jag är så stolt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.