Trädgårdsmästarkatten utan stövlar

Publicerat: 2011-01-10 07:00
Varje år när sommaren kommer springer matte ut i trädgården med liv och lust och flyttar växter och planterar nya som drivits upp inne.

Jag och Pollux brukar springa med och när matte inte tittar så hjälper jag till. Pollux är guiden som visar nya besökare runt i trädgården och jag, jag är trädgårdsmästarkatten (utan stövlar).

Jag har sett precis hur hon gör när hon flyttar växter så jag kan det jag med. Första gången jag gjorde det så var det nog ändå ett litet kommunikationsmissförstånd mellan mig och matte för hon var väldigt förbryllad. Hon kom till mig och berättade att hennes nyplanterade buxbom mystiskt hade blivit uppryckta och lagda bredvid rabatterna. Nu kändes det ju lite pinsamt och säga att det var jag som låg bakom det. Visste ju inte att de precis hade flyttats. Ridå!

Här spanar jag på en flyttbar buxbom.

Nåja, skam den som ger sig tänkte jag och tittade på söderrabatten där stod ett härligt stort gräs, inte ett dugg nyplanterat tänkte jag och högg in. Det var tufft, det satt hårt. Då kom matte förbi och istället för att hjälpa mig hämtade hon skrattande… kameran och tog en bild på mig.

Sen släppte matte växterna ett tag och busade med mig och Pollux istället.

Dit, till sommaren, längtar jag nu.

Med vänskaplig puff,

Pixie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.