Historien om Pollux

Publicerat: 2011-01-02 08:20

En månad efter att Pixie gjort entré i vårt hus var vi på katthemmet igen. Jag ville skaffa ett sällskap till Pixie som var i liknande ålder och tankarna gick till en liten kastrerad hanne.

Nu gällde det att hitta rätt. Blickarna föll på Tjoffsen. En katt som var handikappad. Pga av detta så gick det inte att köpa honom utan man fick bli fodervärd till honom.

Knäskålarna var för grunda på nått sätt så lederna hoppade ur led på Tjoffsen. Stackars liten! Ensamkatt stod det varnande i hans historik, en varning så god som någon kanske? Men nej, det var kört. Vi tog hem honom. Han hoppade högt när han först fick syn på min nyfikna och fånigt snälla katt-tjej. Han var så rädd. Hon var nyfiken. Det klickade inte och jag borde ha gått tillbaka med honom, men… hans leder blev plötsligt ”bra”. När de gått ur led och klickat några dagar så slutade det. Han fick upp muskler och det slutade hoppa. Vad göra? Allt han behövde verkade vara yta och motion, en liten bur på ett katthem skulle inte vara tillräckligt. Förutom vad som här låter som min ”samarit-insats” så hade jag fallit för hans charm, för det hade han i massor. Pollux har humor och är en riktigt nallebjörns-mysig katt för människor. Men katter håller han fortfarande på och lär sig förstå. Jag behöll honom.

Det har tyvärr inte gått bra, Pixie och Pollux gillar inte varandra. Jag har nu kämpat på med dem i fem år och toleransen finns, men inte så mycket mer. Pixie litar inte alls på honom (med rätta) och Pollux vill regera och får sina ryck av dominans. Han är hur god som helst, mellan rycken, men så plötsligt får han dem. 

Tjoffsen kunde han hur som helst inte heta. Jag vill att värdet på katten ska avspegla sig i namnet. Visa att man har brytt sig tillräckligt om katten genom att försöka ta reda på vad han är för individ, med Pollux var det svårare än Pixie. Pollux är den ljusstarkaste stjärnbilden i tvillingarna och ljusstark det är han verkligen min älskade isbjörnsfluffiga-katt.Glad Det finns någon kvar att berätta om. Någon som faktiskt kommit med stora förändringar och det blir imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.