Historien om Pixie

Publicerat: 2011-01-01 08:20

Efter total torka på kattfronten under ett par år och en längtan efter en kattjej som var svår att ignorera, gick sambon och jag 2005 till vårt lokala katthem. Målet var att hitta en familjekatt.

Sambon ropade på mig och jag gick över till den buren han var i. Ett litet svartvitt jehu busade med honom och lade sig i hans knä och somnade tvärt. Han gick ut och jag gick in i buren. Pixie bodde med en kattherre som var lite rundlätt och gillade lugn och ro! Stackars katt. Han hade blivit placerad med en tjej som inte visste vad ordet betydde. Hon jagade hans svans och for mellan golv och tak. När jag kom in så var hon trött och jag tog upp henne och hon somnade i min famn. Fem månader gammal var hon då. (Denna bild är tagen något senare)

Det var inget att snacka om. Det här var den familjekatt vi sökte, en underbar sådan. Tror att kattherren hon delade bur med drog en suck av lättnad när hon försvann. Sotis hette hon då. Vackert i sig, men jag ville ge henne ett personligare namn som var mer hon. Plötsligt kom namnet till mig, Pixie. Hon ÄR Pixie. För mig är namnet så totalt rätt på henne. Hon personifierar det. Imorgon tänkte jag berätta om min kattkille Pollux

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.