Batteridrivna katter…

Publicerat: 2010-12-31 08:02

…, eller katter med elektronisk fotboja?

Jag har för tillfället två batteridrivna katter. Den tredje är lite för liten att gå ut ännu och är därför ännu inte batteridriven. Jag ska förklara, men först en liten episod som ledde fram till den batteridrivna katten.

För ca ett och ett halvt år sedan försvann Pixie från mig. Det var en söndag i maj som jag släppte ut henne och hon kom inte hem igen. Jag letade varenda dag i fyra veckor efter henne. Jag hängde upp lappar och letade, letade. Ingen Pixie. Exakt fyra veckor senare, en söndag hände det. Jag hade nog varit ute och letat och var nu hemma och påtade i trädgården och då plötsligt ser jag en liten svart och vit katt som står och stirrar tillbaka på mig.

Jag stirrar. Inte en dag har gått utan att jag tänkt på henne och undrat, och ändå när hon står livs levande framför mig så känner jag inte igen henne! Ok, hon hade magrat och var jätteliten. Vem hade inte det förresten, att leta efter katt är väldigt bra för figuren. Jag undrar hur många mil jag gick under dessa fyra veckor, men ändå, jag kände inte igen henne! Hon stirrar, jag stirrar och så plötsligt fattar jag att det är HON. ”Mjau?” Säger hon lite prövande. Jag säger skeptiskt och hoppfullt ”MEN.. det är ju du?!!” Med någon liten komisk känsla av ett lyckligt Hollywood-slut öppnar jag famnen och hon hoppar upp i den och jag håller henne hårt och bär in henne i huset. Det är ett av de undren jag har upplevt i livet, att få henne tillbaka.

Denna episod satte sina spår i mig och jag tänkte att det måste finnas säkrare sätt att släppa ut sina katter på, så man har koll på dem. Jag googlade och jag fann Catlocator. Vet inte om ni märkt att mina katter har lite större ”smycken” runt halsen? Det är små batteridrivna sändare. Pixie och Pollux har varsin kanal som man ställer in pejlen på och så riktar man den i olika riktningar och den riktning det piper högst från, dit går man. Många dråpliga situationer har uppstått när jag gått med pejlen och samlat in katter om kvällarna. (De allra flesta kvällarna kommer de hem utan hjälp ska tilläggas). Den ser lite ut som en laserpistol som polisen använder när de kontrollerar hastighet nämligen.

Bilister har hukat och sänkt hastigheten och mina katter undrar nog hur sjutton jag har hittat dem mitt i skogen när jag stövlat rakt på dem med en målmedvetenhet som är få förunnad. Den bästa kattinvesteringen jag gjort! Underhåll? Jag byter batteri på mina katter en gång per månad. Glad Min sambo säger skämtsamt att våra katter har elektronisk fotboja.

Här är bild på Pixie med sin catlocator fortfarande lite liten och mager. Bilden är tagen strax efter att hon kom hem.

Med denna berättelse önskar vi alla ett Gott Nytt År!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.